Thursday, April 28, 2011

They asked me to go there.

Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi,
Kementerian Pelajaran Malaysia
NamaIZZATUL NAZIHAH BINTI YAHYA
No Kad Pengenalan93082310
No MatrikMS1114511213
Program PengajianPROGRAM SATU TAHUN
KursusM001-SAINS
Nama KolejKOLEJ MATRIKULASI PERLIS-KMP
Tarikh Mendaftar23 MEI 2011


Masih tak tahu nak pergi ke tak. Ikut gaya semua orang, tunggu UPU punya result. Tak pernah mintak sini pun. Mula macam sedih apahal jauh sangat? After checking with others, majority geng kat SABDA yang perempuan dapat kat Perlis. Yang lelaki SABDA majority dapat kat Negeri Sembilan. So, kesedihan tu hilanglah sikit kot. Sebab macam ada geng. Tapi I'm not sure whether they'll be going or not. Me? Even my parents dont know about this. Because I've just checked. Try contact yang lain lain. Hampa. Semua dah tidur. Tak apa. Baru permulaan hari. Esok pagi ramai lah yang check ni. Bila fikir balik, omaakkaih! Jauh gila kot. Nak pergi je dah berapa jam perjalanan. Balik pun mesti jarang jarang ni. Speaking utagha lah lepas ni. Dengan tough nak struggle lagi kat matriks nanti. Agak confusing jugak lah.

Tiba tiba didatangi ayat keramat brado tersayang, Izat Jaris.

"Weh, nak struggle kat mana mana pun kena struggle. Kau ingat kalau dapat masuk U tu dah senang ke?
Still kena struggle jugak. Sama je. Yang penting kau kena pandai usaha.
Pandai usaha, pandai lah kau nak hidup nanti. Mesti boleh punya.
Lagipun pakcik aku kata, matrik okay. Sampai matrik nanti, baru kau tahu kau ni cenderung ke arah mana.
So kau boleh decide apa bidang yang sesuai dengan kau sebenarnya."



Oh. Thanks brado. Kau betul betul membuat aku berfikir panjang malam ni. Sumpah kau inspired aku dengan kata kata kau yang simple tu je pun sebenarnya. Kepada kawan kawan lain yang mendapat tawaran, TAHNIAH diucapkan. Dan kepada yang tidak berjaya, pintu rezeki lain masih ada. UPU masih ada. Rezeki Allah ada di mana mana. InsyaAllah. Amin~


Semoga kita semua mampu memilih jalan yang terbaik untuk masa depan.
Doa jangan putus. Bantuan Allah jangan lupa.
Istikharah penting jika buntu.
Sekian.





7 comments:

  1. brado tersyg bhaii! hahaa.. :)

    btw were in the same place syg! :D

    ReplyDelete
  2. stuck in PERAK. they should make a movie with that title. HAHA. btw, congrats. nampaknya jodoh kau dengan ana masih panjanggggggggg~ HAHA

    ReplyDelete
  3. yeah. ana, please go there! hehehee... nak kawan! huwaaa...~


    syaza ; stuck in perak. good. hehe. anak jati perak tuu.. mesti kau syg perak kan? ehhehehe

    ReplyDelete
  4. pindah la negeri sembilan..kitorang kat c2..hehe...izza nak pergi ka??konfem?tanak tunggu UPU..ermm.ayat jaris tuh buat otak ni pikir berulang kali..matrik ke Uni,padahal da konfem uni..but tula dye,kaunselor jaris..haha

    ReplyDelete
  5. TUL! betol kata syaza! JODOH KITA PNJANG !!! SYG KAUUUU! :DD <3

    ReplyDelete
  6. lepas ni kalo jumpa ko,ckp utara la...wah,bakal pengganti anwar hadi n mathluthfi90 nih...hehehe

    ReplyDelete
  7. ahhahaha. mun, cakap utagha le kan. apa nak kata. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...